Βιβλία : Οι καλύτεροί μας φίλοι

Βιβλία : Οι καλύτεροί μας φίλοι

Τα βιβλία μπορούν να μας συντροφεύουν μια ζωή. Η ανάγνωση εμπλουτίζει το μυαλό και διευρύνει τους ορίζοντές μας σε ότι αφορά την προοπτική  μας για τη ζωή. Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα φίλο που θα μας σταθεί όταν τον χρειαζόμαστε και μπορεί να μας καταλάβει χωρίς να μας κρίνει.  Επίσης, κανείς ποτέ δεν ένιωσε μοναξιά παρέα με ένα βιβλίο.

Τα βιβλία και η σημασία τους για τη καθημερινότητα :

Τα βιβλία δεν θέτουν ερωτήσεις. Αντίθετα δίνουν απαντήσεις στα θέματα που μπορεί να μας απασχολούν. Μας κάνουν να ξεχνάμε τα προβλήματά μας. Είναι το καλύτερο καταφύγιο από τα δεινά και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζεις κάτι σοβαρό, η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια καθώς σε αποσπά για λίγο από το πρόβλημα.

Μας κάνουν πιο έξυπνους. Ένα βιβλίο είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Ένα διαβασμένο άτομο δεν έχει απλώς απαντήσεις σε κοσμικά ερωτήματα, αλλά έχει επίσης λύση σε ερωτήματα της ψυχής. Επιπλέον η ανάγνωση βιβλίων βοηθά στην απόκτηση καλύτερου λεξιλογίου αλλά πολύπλευρου φάσματος γνώσεων. Είναι πάντα εκεί για εσένα. Ακόμα και στη μέση της νύχτας, όταν όλοι κοιμούνται μπορείς πάντα να απολαύσεις τη συντροφιά ενός βιβλίου. Είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη θεραπεία για τη μοναξιά.

Μας κάνουν καλύτερους. Η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος μας κάνει να συμπάσχουμε με τους ήρωες ενώ την ίδια στιγμή διευρύνει την άποψή μας για τη ζωή. Δεν ασκούν κριτική. « Ένα καλό βιβλίο σε βοηθά να καταλάβεις και να νιώσεις ότι σε καταλαβαίνουν», αναφέρει ο John Green. Ενώ ο Stephen King προσθέτει: «Τα βιβλία είναι μια μοναδικά φορητή μαγεία». Με την ανάγνωση ενός βιβλίου μεταφερόμαστε κάθε φορά σε ένα διαφορετικό τόπο και χρόνο.

Τα βιβλία που μας ταξιδεύουν :

Ο πιo γρήγορος τρόπος να ταξιδέψεις στη στιγμή σε ένα νέο προορισμό. Μας βοηθούν να ταξιδέψουμε. Ακόμα κι αν είχαμε μια κακή μέρα , διαβάζοντας ένα βιβλίο μεταφερόμαστε σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Μπορούν να αλλάξουν την προοπτική μας για τη ζωή, καθώς φέρνουν τόσες πολλές νέες προτάσεις και επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, διευρύνοντας την κοσμοθεωρία μας. Μέσα από τα βιβλία μπορεί κανείς να ζήσει πολλές διαφορετικές ζωές και να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση προς τους άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Bitnami banner
Bitnami