Οι Μινιατούρες ήρθαν για να μείνουν

Η Τέχνη της Μινιατούρας 

Η τέχνη της Μινιατούρας γνωρίζει μεγάλη άνοδο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Ισορροπώντας ανάμεσα στην καινοτομία και το συναισθηματικό κομμάτι της παραδοσιακής κατασκευής όπως τα κουκλόσπιτα. Οι Diy Mινιατούρες προκαλούν τις συμβατικές καλλιτεχνικές τεχνικές δημιουργώντας νέες τάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση βοήθησε βέβαια και η πανδημία. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο για να αφιερώσουμε σε αυτό το καινούριο hobby που έγινε σχεδόν καθημερινή ενασχόληση.
Σύμφωνα με πολλούς καλλιτέχνες που ασχολούνται με παρόμοιες κατασκευές. “υπάρχει σε όλους μας η επιθυμία να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μικροσκοπικά αντικείμενα”. Είναι μια προσπάθεια να ενσωματωθούμε κι εμείς μέσα σε αυτό το μαγικό κόσμο.

Γιατί επιλέγουμε Μινιατούρες?

Η ενασχόληση με τις μινιατούρες κάθε είδους δημιουργεί στους περισσότερους από εμάς μια ευφορία. Ο λόγος είναι διότι για όσο διαρκεί η κατασκευή μπορούμε να γίνουμε για λίγο δημιουργοί και να παρατηρήσουμε από ψηλά το έργο μας. Αυτό και μόνο μας προκαλεί μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης την ίδια στιγμή. Όπως κάθε μορφή τέχνης, η συγκεκριμένη απαιτεί υπομονή, δεξιότητα και ταλέντο. Μπορεί να μας πάρει μέρες ή και εβδομάδες για να δημιουργήσουμε ένα μικρό δωμάτιο, ωστόσο αυτή ακριβώς είναι και η γοητεία στην κατασκευή. Η ενασχόληση με την κατασκευή μιας μινιατούρας μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε, και να συνθέσουμε έννοιες του έξω κόσμου σε μια μικρότερη κλίμακα.

 

Οι Μινιατούρες σε ταξιδεύουν

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης με τις μινιατούρες είναι ότι προσφέρουν μια ταξιδιάρικη αίσθηση.«Χρησιμοποιώντας μια μικρότερη κλίματα ο θεατής γίνεται οραματιστής», λέει η καλλιτέχνης Tracey Snelling που ασχολείται με μινιατούρες. «Μπορεί με αυτό τον τρόπο να ζήσει μια διαφορετική ζωή και να μπει στη θέση των χαρακτήρων του κάθε σπιτιού που κατασκευάζει».

Όσοι δοκιμάσουν να κατασκευάσουν για πρώτη φορά μια Diy Μινιατούρα, επιστρέφουν ξανά και ξανά βελτιώνοντας την τεχνική. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν ικανότητες που δεν ήξεραν ότι διέθεταν. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό στις μινιατούρες . Να διασκεδάζουμε δημιουργικά μαθαίνοντας καινούρια πράγματα και εξερευνώντας άγνωστες πτυχές του εαυτού μας.

Για αυτό μη χάνετε χρόνο. Επιλέξτε μία από τις εξαιρετικές Diy κατασκευές από τα Steam Toys και διασκεδάστε μόνοι ή με παρέα και αυτό το καλοκαίρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Close Bitnami banner
Bitnami