Γνώρισε Τα Οικολογικά ξύλινα ζωάκια της T-Lab

Η Ιαπωνική εταιρεία Τ-Lab εταιρεία διατηρεί τα δάση της Albizia Falcata τα οποία έχουν πολύ γρήγορη φυσική ανάπτυξη, δεσμεύοντας  την αναφύτευση μόνο των δέντρων που εξυπηρετούν στην παραγωγή.

Κάθε ένα από τα ζωάκια T-Lab  είναι χειροποίητο, σκαλισμένο επιδέξια, από ένα απίστευτα μαλακό, μη σύνθετο φυσικό ξύλο που ονομάζεται Albizia και καλλιεργείται σε φάρμες στην Ινδονησία. Το δέντρο αυτό είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τροπικά φυτά και λόγω της ραγδαίας ανάπτυξής του θεωρείται πιο βιώσιμο.

Πραγματικά δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι έχουν σαν πρώτη ύλη το ξύλο. Είναι ιδανικά για μικροσκοπικά χεράκια, με υπέροχες καμπύλες και μικρές ζωφραφισμένες λεπτομέρειες που προσδίδουν χαρακτήρα σε κάθε ένα από αυτά. Μονοχρωματικά χωρίς να είναι κραυγαλέα, λειτουργούν τόσο όσο παιχνίδια όσο και ως διακοσμητικά.

Η λέξη Pole pole μεταφράζεται «αργά αργά» στα Σουαχίλι και αναφέρεται στην προσεκτικά λαξευμένη στο χέρι διαδικασία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κάθε ζώου.

Οι τεχνίτες στο εργαστήριο χαράζουν αρχικά μια τραχιά μορφή των ζώων σε συμπαγείς ξύλινες σανίδες. Αυτές ξεραίνονται σε φούρνο για αρκετό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, ολοκληρώνονται στο χέρι, γυαλίζονται με γυαλόχαρτο ώστε να γίνουν εξαιρετικά λεία.

Τέλος κάθε ζώο ζωγραφίζεται στο χέρι. Πρόκειται για μια δύσκολη δουλειά που μόνο κάποιος εξειδικευμένος τεχνίητς μπορεί να ολοκληρώσει. Αυτός είναι και ο λόγος που το κάθε ζώο έχει τόσο μοναδική έκφραση.Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό που κάνει αυτές τις μικροσκοπικές ξύλινες δημιουργίες τόσο καλαίσθητες. Χωρίς καμία χημική επεξεργασία, με χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Τα ζωάκια της Ιαπωνικής εταιρείας T-Lab. Είναι αισθητικά μαγευτικά, ελαφρά σαν ένα πούπουλο και πραγματικά υπέροχα να τα κρατάς. Πρόσφατα ανακαλύψαμε  αυτούς τους μοναδικούς ξύλινους θησαυρούς και σε προσκαλούμε να απολαύσεις εδώ τα ζωάκια που σου ζεσταίνουν την καρδιά , άλλωστε κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Close Bitnami banner
Bitnami