Ξύλινα παιχνίδια, η επιστροφή

Τα ξύλινα παιχνίδια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς στρέφονται προς τα ξύλινα παιχνίδια αποφεύγοντας τα πλαστικά. Ο λόγος είναι γιατί τα παιχνίδια από ξύλο είναι πιο προσεγμένα, κατασκευασμένα με πιο ασφαλή υλικά και με καλύτερη σχεδίαση. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα πλαστικά παιχνίδια είναι ότι δεν διαθέτουν φώτα ή ήχους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούν το παιδί να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία και να μάθουν μέσα από το παιχνίδι.

Τα ξύλινα παιχνίδια τείνουν να έχουν μια πιο προσωπική σχέση με τα παιδιά, από ότι τα πλαστικά. Είναι οικολογικά , βιοδιασπώμενα και αν και παλαιομοδίτικα φέρνουν μια φρέσκια νότα στο παιχνίδι με τα πολλά διαφορετικά σχέδια που μπορεί να συναντήσει κανείς στο εμπόριο.

Οι ξύλινες φιγούρες της εταιρείας Holztiger κατασκευάζονται στην Ευρώπη αποκλειστικά από ξύλο. Είναι χειροποίητες, απαλλαγμένες από κάθε είδους τοξικά με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η εταιρεία Holztiger προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας των Ευρωπαϊκών παιχνιδιών χρησιμοποιεί την καλύτερη ποιότητα ξύλου. Ο λόγος είναι διότι οι περισσότερες φιγούρες είναι κατασκευασμένες από σφένδαμο.

Οι βαφή πραγματοποιείται με χρώματα που έχουν σαν βάση το νερό και είναι μη τοξικά.

Η επιφάνεια διατηρεί την αρχική της υφή,ακόμα και μετά τη βαφή, ώστε να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ξύλου.

Οι ξύλινες φιγούρες της Holztiger είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα Ευρωπαϊκά στάνταρτς για τα παιχνίδια , έχουν υποβληθεί σε όλα τα σχετικά τεστ και δεν περιέχουν μόλυβδο ή άλλα απαγορευμένα συστατικά.

Πέρα όμως από την ασφάλεια, οι φιγούρες αυτές είναι διαχρονικές, με όμορφο σχεδιασμό και επιτρέπουν στα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους μέσα από ένα οικολογικό και αθάνατο παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Close Bitnami banner
Bitnami