10 Λόγοι για να κάνετε δώρο ένα puzzle

10 Λόγοι για να κάνετε δώρο ένα puzzle

Η μανία των puzzle είναι μια εθιστική απασχόληση τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Ταυτόχρονα τα puzzle αποτελούν μια καλή ιδέα για δώρο. Όσοι από εμάς δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τον κόσμο των puzzle, δεν γνωρίζουν την πραγματικά μεγάλη ποικιλία που υπάρχει. Εκτός από τα κλασσικά puzzle υπάρχουν και αρκετά καινοτόμα 3D ή ακόμα και 4D puzzles.
Γιατί όμως να επιλέξουμε ως δώρο ένα puzzle; Παρακάτω αναφέρουμε τους 10  κυριότερους λόγους:

1) Bοηθούν στη διαχείριση του άγχους.

Γνωρίζατε ότι πολλοί άνθρωποι αποκτούν εθισμό με τα puzzle όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως ένα χωρισμό ή όταν σταματούν το κάπνισμα; Αν το παιδί σας είναι νευρικό ή αποσπάται εύκολα τα puzzle αποτελούν μια καλή λύση για να το βοηθήσετε.

2) Παρέχουν πολυάριθμα οφέλη μάθησης.

Η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η στρατηγική σκέψη, ο συντονισμός, η χωρική και οπτική επίγνωση είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που έχουν καταγραφεί σε μελέτες και είναι εξαιρετικά σημαντικά κατά τα πρώτα στάδια γνώσης ενός παιδιού.

3) Προσφέρουν μια εναλλακτική απέναντι στην οθόνη.

Σίγουρα τα παιδιά σήμερα περνούν πολλές ώρες στον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Τα puzzle μπορούν να το αλλάξουν αυτό προσφέροντας μια ευχάριστη διέξοδο.
4) Είναι διασκεδαστικά όταν είσαι μόνος ή με παρέα.

Τα puzzle αποτελούν ένα διασκεδαστικό τρόπο να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά. Τι καλύτερο από ένα απόγευμα που συνδυάζει ένα ήρεμο παιχνίδι με κοινό στόχο και οργάνωση. .

5) Είναι ένα χόμπι που δημιουργεί την τάση να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Η δυσκολία των puzzle συνήθως εξαρτάται από το μέγεθός τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μικρό και να προχωρήσετε αυξάνοντας τη δυσκολία. Έτσι με την εξάσκηση το παιδί αποκτά μια αίσθηση επίτευξης καθώς αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρόκληση αυτή.

 

 

6) Αυξάνουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Ένα puzzle σε προκαλεί να βρεις τη λύση μέσα από μικρά κομμάτια πληροφοριών. Με αυτό τον τρόπο τα μικρά παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τη συλλογιστική τους ικανότητα και να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα.

7) Είναι αντίδοτο στην απογοήτευση.

Ένα puzzle δεν συνδυάζεται πάντα με την πρώτη προσπάθεια. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν επιτυγχάνονται όλα εύκολα και ότι η επίτευξη των στόχων απαιτεί σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα.

8) Μπορούν να προλάβουν αρρώστιες. Σύμφωνα με μελέτες οι άνθρωποι που ασχολούνται με την επίλυση puzzle από μικρή ηλικία έχουν καλύτερη πνευματική υγεία και λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ασθένειες όπως το Alzheimer ή η άνοια.

9) Προάγουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Μέσα από την οργάνωση και την κατασκευή αναπτύσσεται η δημιουργική ικανότητας του παιδιού.

10) Είναι πραγματικά διασκεδαστικά.

Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους! Εκτός από τα πολλά οφέλη που περιγράφονται, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούν είναι μια υπέροχη διασκέδαση που θα κάνει τα απογεύματά σας να αποκτήσουν άλλο νόημα.

Γι’ αυτό μη χάνετε καιρό.

Αποκτήστε τώρα ένα puzzle για εσάς ή κάντε ένα δώρο στους αγαπημένους σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Close Bitnami banner
Bitnami