Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πως θα γίνουν τα παιδιά μας χαρισματικοί ηγέτες Μέρος B

από steam 24/02/2019 0 Σχόλια

Εκδόθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2018 από τον Jeff Haden (Ιnfluencer)

Όπως φαίνεται, όλοι οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζω και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες είναι εξαιρετικά καλοί στο να πείθουν τους άλλους να τους ακολουθούν.Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που όπως ισχυρίζεται ο Mark Cuban «το να ξέρει κανείς να πουλάει είναι το μοναδικό προσόν που χρειάζεται για να είναι επιτυχημένος».Ωστόσο είμαι πειστικός δε σημαίνει χειρίζομαι ή πιέζω τους άλλους.

 

Στη θετική της  πλευρά η πειθώ είναι η ικανότητα να περιγράφει κανείς με αποτελεσματικό τρόπο τα πλεονεκτήματα και τη λογική μιας ιδέας ώστε να έρθει σε συμφωνία. Κι αυτό σημαίνει πως όλοι πρέπει να γίνουμε λίγο πιο πειστικοί.Η τέχνη της πειθούς είναι σημαντική σε κάθε επιχείρηση ή καριέρα – γι αυτό και οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί σε αυτό.Πως όμως μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να γίνουν επιτυχημένοι ηγέτες;

 

Μάθε τα να διακρίνουν πως προτιμά το κοινό να επεξεργάζεται την πληροφορία.

 

Ο προϊστάμενός μου συνήθιζε να με εκνευρίζει υπερβολικά. Ήμουν νέος και ενθουσιώδης και μπορεί να εισέβαλλα στο γραφείο του με μια καταπληκτική ιδέα, παραθέτοντάς του όλα τα στοιχεία και περιμένοντας ανυπόμονα να συμφωνήσει μαζί μου. Εκείνος όμως κάθε φορά διαφωνούσε.Τελικά μετά από πολύ καιρό κατάλαβα ότι δεν ήταν εκείνος το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν η προσέγγισή μου. Χρειαζόταν χρόνο να σκεφτεί. Ήθελε να παίρνει το χρόνο του  ώστε να επεξεργαστεί τα στοιχεία. Με το να απαιτώ μια άμεση απάντηση τον έφερνα εν αγνοία μου σε θέση άμυνας, οπότε επέλεγε την ασφαλή λύση της άρνησης.

 

Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω μια διαφορετική προσέγγιση. «Έχω μια ιδέα που νομίζω πως έχει νόημα», του είπα, « όμως είναι σίγουρο πως υπάρχουν κάποια κενά. Εαν στην παρουσιάσω θα μπορούσες να τη σκεφτείς για μια δυο μέρες και να μου πεις την άποψή σου;»Αυτή η προσέγγιση του άρεσε. Πρώτον έδειχνε σεβασμό στην εμπειρία του. Δεύτερον, δεν περίμενα απλά να συμφωνήσει μαζί μου, πραγματικά έδειχνα να θέλω τη γνώμη του. Και το πιο σημαντικό, του έδινα χρόνο να επεξεργαστεί την ιδέα μου με το δικό του τρόπο.

 

Μάθετε στα παιδιά σας να μη πιέζουν για άμεση συμφωνία εαν η προσωπικότητα κάποιου καθιστά κάτι τέτοιο απίθανο. Από την άλλη, συμβουλέψτε τα να μην περιμένουν σκέψη και εμβάθυνση εαν αυτός που έχουν απέναντί τους προτιμάει να παίρνει γρήγορες αποφάσεις.

 

 

 

 

Μάθετέ τα να μη φοβούνται να κινηθούν έξω από τα επαγγελματικά πλαίσια, στο βαθμό του επιτρεπτού.

 

Πάρτε για παράδειγμα τις βωμολοχίες. Ας πούμε ότι μια ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί. Πετώντας μια βρισιά μπορεί στην πραγματικότητα να ενισχύσει το αίσθημα του επείγοντος. Και σε κάθε περίπτωση ποτέ δε βλάπτει όταν ένας ηγέτης δείχνει λίγο θυμό ή ανησυχία.

 

Εν συντομία, διδάξτε στα παιδιά σας να είναι αυθεντικά. Αυτό είναι πάντα το πιο πειστικό επιχείρημα. Εαν νιώθουν την ανάγκη να ξεστομίσουν μια πιο βαρειά κουβέντα, θα πρέπει να νιώθουν άνετα, αρκεί βέβαια οι περιστάσεις να είναι οι κατάλληλες. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό συμβάλλει στο να γίνουν πιο πιστευτά.

 

Μάθε τα να επικεντρώνονται στα θετικά αποτελέσματα.

 

Παρόλο που οι τακτικές εκφοβισμού είναι δελεαστικές, τα πιο πειστικά είναι τα επιχειρήματα που εστιάζουν σε θετικά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά στον εκφοβισμό με σκοπό την αλλαγή συμπεριφοράς.

 

Έτσι αν θέλουμε τα παιδιά  μας να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αλλαγή θα πρέπει να μοιραστούν τα θετικά αυτής της αλλαγής. Θα πρέπει να μεταφέρουν το κοινό τους σε ένα καλύτερο μέρος, όχι να του πουν τι να αποφύγει.

 

Μάθε τα να μοιράζονται το καλό και το κακό.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Illinois Daniel O'Keefe, το να μοιράζεσαι μια αντίθετη άποψη είναι πιο πειστικό από το να μένεις κολλημένος στη δική σου. Γιατί; Μα διότι πολύ λίγες ιδέες ή προτάσεις είναι τέλειες και το κοινό το γνωρίζει αυτό. Γνωρίζουν πως υπάρχουν κι άλλες οπτικές και πιθανά αποτελέσματα.Έτσι τα παιδιά θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την αντιρρήσεις. Να μιλούν για τα πράγματα που μπορεί να σκέφτεται το κοινό. Να συζητούν πιθανά αρνητικές επιπτώσεις και να δίνουν λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Μάθε τα παιδιά σου να βλέπουν και την άλλη πλευρά ενός επιχειρήματος, αντί να κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν ότι έχουν δίκιο.

 

Μα πιο πολύ απ’ όλα, μάθε τα παιδιά σου να μη λένε «έχω δίκιο». Μάθε τα να είναι σωστά.

 

Οι πειστικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν πως να οριοθετήσουν και να διαβιβάσουν το μήνυμα, αλλά κυρίως αντιλαμβάνονται πως αυτό που μεταδίδουν είναι το πιο σημαντικό.Μάθε τα παιδιά σου να είναι σαφή και συνοπτικά.

Δώσε τους να καταλάβουν πως θα κερδίσουν τις εντυπώσεις  όταν τα στοιχεία, η συλλογιστική και τα συμπεράσματά τους είναι πέρα από κάθε αμβισβήτηση. Αυτό ισχύει και για όλους εμάς: Η τέχνη της πειθούς θα πρέπει να είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα σε ένα αδιάψευστα λογικό οικοδόμημα.

 

Αφήστε σχόλιο