Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Puzzles, έξυπνα tips για τη συναρμολόγηση

από steam 12/05/2020 0 Σχόλια

Τα jigsaw puzzles αποτελούν μια σπουδαία δημιουργική απασχόληση για όλη την οικογένεια. Είναι οικονομικά, εξαιρετικά διασκεδαστικά και παράλληλα εξασκούν το μυαλό με τον καλύτερο τρόπο.

Ωστόσο πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε στην τοποθέτηση, καθώς όσο περισσότερα είναι τα κομμάτια τόσο αυξάνει και ο βαθμός δυσκολίας.

Ακολουθούν ορισμένα μικρά τρικ για καλύτερη και πιο γρήγορη συναρμολόγηση:

Γυρίστε τα κομμάτια έτσι ώστε να φαίνεται το πάνω μέρος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε το κουτί και να απλώσετε όλα τα κομμάτια πάνω σε ένα τραπέζι έτσι ώστε η πλευρά που απεικονίζει το θέμα να είναι από πάνω.Κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται κουραστικό και χρονοβόρο, ωστόσο θα διευκολύνει πολύ στην τελική συναρμολόγηση της εικόνας.

Χωρίστε τα κομμάτια σε ομάδες

Ξεχωρίστε τα κομμάτια καθώς τα γυρίζετε από την καλή τους πλευρά. Καταρχήν θα πρέπει τα κομμάτια που έχουν μια πλευρά ίσια να τοποθετηθούν ξεχωριστά, το ίδιο και τα 4 κομμάτια με τις γωνίες.Tα εσωτερικά κομμάτια που μοιάζουν μεταξύ τους χρωματικά ή έχουν παρόμοιο σχέδιο θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μικρούς σωρούς.

Ξεκινήστε με το κάδρο

Αφού ξεχωρίσετε τα κομμάτια μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση. Αρχίστε από  το περίγραμμα αφού καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δουλέψετε.

Συναρμολογήστε το εσωτερικό ανά περιοχή

Ξεκινήστε με όποια κομμάτια του εσωτερικού θέλετε και αρχίστε να σχηματίζετε την εικόνα ανάλογα με το χρώμα, ή το σχέδιο που αναπαριστά. Αν είστε παραπάνω από ένα άτομο μπορείτε να διαλέξετε μια από τις στοίβες και να αρχίσετε να ταιριάζετε τα κομμάτια ταυτόχρονα. Μη χάνετε χρόνο αν λείπει ένα κομμάτι. Θα βρεθεί στην πορεία!

 

 

 

 

 

 

Σωστό χρώμα, λάθος σχέδιο

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσουν τα κομμάτια είναι με βάση το χρώμα.Ωστόσο θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο σχέδιο και το σχήμα του κομματιού.Κάποιες φορές το χρώμα είναι το ίδιο αλλά δεν ταιριάζει στη θέση που προσπαθείτε να το τοποθετήσετε.

Δώστε προσοχή στο σχήμα του κομματιού

Πολύ μεγάλη σημασία έχει το σχήμα που έχει το κάθε κομμάτι. Όσο πιο έμπειρος είστε, τόσο πιο εύκολα ξεχωρίζετε τη σωστή θέση για το κάθε κομμάτι.

Χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση.

Καλύτερη ομαδοποίηση

Όσο προχωράμε στα πιο δύσκολα σημεία του puzzle πολλοί έμπειροι λύτες ξεκινάνε να ξεχωρίζουν σε  μικρότερες ομάδες τα κομμάτια, κάτι που βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα.Με αυτό τον τρόπο εαν ψάχνετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι που εφαρμόζει σε δύο πλευρές (έχει δηλαδή τα δύο "αυτιά") δε λαμβάνετε υπόψιν τα κομμάτια με τις τρύπες κοκ.

Απλώστε το όσο περισσότερο μπορείτε

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, τα puzzles είναι μια δραστηριότητα στην οποία μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια. Καλό θα είναι όμως να έχει ο καθένας αρκετό χώρο ώστε να κατασκευάσει μικρές περιοχές του συνόλου και στη συνέχεια να τις μεταφέρει στο κεντρικό puzzle. Με αυτό τον τρόπο κανείς δε μπλοκάρει τη θέα κανενός. Και φυσικά, η εικόνα θα πρέπει να βρίσκεται σε κοινή θέα γιατί  βοηθάει πολύ στην κατασκευή.

Μόλις ολοκληρωθεί το puzzle μπορείτε να προμηθευτείτε την ειδική κόλλα που υπάρχει στο εμπόριο και να κολλήσετε τα κομμάτια ώστε να έχετε ένα όμορφο κάδρο που θα διακοσμήσει το χώρο σας με μια δική σας δημιουργία!

Τι πιο όμορφο από έναν πίνακα διάσημου ζωγράφου, αποτυπωμένο σε ένα puzzle που θα έχετε δημιουργήσει εσείς!!

Ξεκινήστε λοιπόν και καλή σας διασκέδαση!

 

Αφήστε σχόλιο