Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Γιατί τα απλά ξύλινα παιχνίδια είναι τα καλύτερα για τα παιδιά

από steam 30/06/2020 0 Σχόλια

Αναμφισβήτητα θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Όταν βρεθούμε σε ένα διάδρομο με παιχνίδια, ή στο περιβάλλον ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, υπάρχουν τόσες διαφορετικές επιλογές που πραγματικά δεν ξέρουμε τι να διαλέξουμε. Τα παιδιά έχουν την τάση να παρασύρονται από τα πιο φαντασμαγορικά και ακριβά παιχνίδια. Είναι όμως αυτά τα καλύτερα; Μήπως θα πρέπει να επιλέξουμε την απλότητα των παραδοσιακών ξύλινων παιχνιδιών;

 

Παρακάτω θα δείτε το γιατί:

 

- Τα ξύλινα παιχνίδια δε βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας. Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και παραμένουν δημοφιλή. Αντίθετα με τα πλαστικά που βγαίνουν κατά καιρούς στη μόδα για λίγο και εξαφανίζονται, τα ξύλινα παιχνίδια αποτελούν μια σταθερή αξία στο χρόνο.

 

- Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα ξύλινα παιχνίδια είναι καλύτερα –όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για το περιβάλλον.Είναι περισσότερο ανθεκτικά , βιοδιασπώμενα και δημιουργούν λιγότερα απόβλητα.

 

- Τα καλής ποιότητας, ξύλινα παιχνίδια  δεν περιέχουν pvc ή άλλα χημικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στα πλαστικά παιχνίδια. Ωστόσο και εδώ υπάρχουν κίνδυνοι: ορισμένα κατασκευάζονται από κόντρα πλακέ που είναι γεμάτο τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεϋδη και χρώματα που ενδέχεται να περιέχουν μόλυβδο. Γι αυτό το λόγο  πρέπει πάντα να επιλέγουμε παιχνίδια από ξύλο καλής ποιότητας. 

 

- Τα ξύλινα παιχνίδια είναι οικονομικά και οικολογικά ταυτόχρονα. Το 2015, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη παιχνιδιών της εταιρείας TIMPANI, μια ξύλινη ταμειακή μηχανή βαθμολογήθηκε ψηλά στην κατηγορία δημιουργικότητας και αγαπήθηκε εξίσου από αγόρια και κορίτσια από διαφορετικά κοινωνικά και οικονομικά υπόβαθρα.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ξύλινων παιχνιδιών υψηλής ποιότητας είναι τα προιόντα της Wooden Story

 

 

 

 

 

Όταν τα παιδιά παίζουν με ένα παιχνίδι δε σημαίνει ότι απλά απασχολούνται με κάτι. Μπορούν μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσουν γνώσεις. Η φαντασία των παιδιών εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Φανταστείτε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας να παίζει με ξύλινα τουβλάκια. Μπορεί να τα τοποθετήσει με τόσους διαφορετικούς τρόπους και να κατασκευάσει σπίτια, ζώα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί.

 

Υπάρχουν  ορισμένα παιχνίδια που ενώ είναι εντυπωσιακά δεν προσθέτουν κάτι στο παιδί. Τέτοια παραδείγματα είναι τα πλαστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια που δεν αφήνουν περιθώρια στη δημιουργικότητα του παιδιού, ενώ μπορούν ακόμα και να εμποδίσουν την ανάπτυξή του παρά τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή. Συνοπτικά θα λέγαμε πως η απλότητα είναι το παν. Ένα παιχνίδι δεν χρειάζεται πολλά για να είναι επιτυχημένο. Καμιά φορά η υπερδιέγερση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα, εμποδίζοντας την κριτική σκέψη.

 

Ακόμα κι αν δεν αγοράζετε φανταχτερά παιχνίδια για τα παιδιά σας καλό είναι να αποφύγετε τα πλαστικά παιχνίδια. Εκτός από τις αναμφισβήτητες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, πολλά πλαστικά παιχνίδια μπορεί να είναι επιβλαβή.Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το χημικό στοιχείο διφαινόλη Α (BPA) , που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των πλαστικών μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές. Ένα άλλο χημικό που θα πρέπει να αποφεύγεται είναι το βινύλιο (PVC), καθώς αποδεδειγμένα περιέχει  καρκινογόνα όπως φθαλικά.Μπορούμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε τα καλής ποιότητας παιχνίδια, εαν φέρουν τη σήμανση «οικολογικά» και «χωρίς PVC ή άλλες βλαβερές ουσίες».

 

Επιλέξτε λοιπόν μέσα από τα ξύλινα παιχνίδια της Wooden Story που είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο εξαιρετικής ποιότητας, με οικολογικά χρώματα και τέλεια υφή!

Αφήστε σχόλιο